Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Story

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL( READING)

             Mount Rushmore is a well-known monument in the Black Hills of South Dakota that features the countenances of four United States presidents: Washington,Jefferson,Roosevelt,and Lincoln.What is not so well known is that the process of creating this national treasure was not exactly an uneventful one.

Mount Rushmore was the project of the visionary sculptor John Gutzen de la Mothe Borglum,who was born in Idaho but studied sculpture in Paris in his youth and befriended the famous French sculptor Auguste Rodin.In 1927 Borglum was granted a commission by the federal government to create the sculptore on Mount Rushmore.Though he was nearly sixty years old when he started,he was undaunted by the enormity of the project and the obstacles that it engendered.He optimistically asserted that the project would be completed within five years,not caring to recognize the potential government bureaucracy,and with Mother Nature herself.An example of what Mother Nature had to throw at the project was the fissure-or large crack-that developed in the granite where Jefferson was being carved.Jefferson had to be moved to the other side of Washington,next to Roosevelt because of the break in the stone.The work that had been started on the first Jefferson had to be dynamited away.

            Mount Rushmore was not completed within the five years redicted by Borglum and was in fact not actually completed within Borglum’s lifetime,although it was almost finished.Borglum died on March 6,1941,at the age of seventy-four,after fourteen years of work on the presidents,His son,Lincoln Borglum,who had worked with his father throughout the project,completed the monument within eight months of his father’s death.


1.Which of the following best expresses the main idea of the passage?

a.Mount Rushmore was a huge project filled with numerous obstacles.

b.Mount Rushmore is a famous American monument.

c.Mount Rushmore has sculptures of four United States presidents on it.

d.John Gutzen de la Mothe Borglum created Mount Rushmore.

2.Which of the following best describes of relationship between Borglum and Rodin in Borglum’s early years?

a.Borglum studied about Roding in Paris.

b.Borglum was far more famous than Rodin as a sculptor

c.Borglum and Rodin were born and raised in the same place

d.Borglum and Rodin were friends.

3.The word”nearly”in line 8 could best be replaced by which of the following.

a.Over

b.Closely

c.Almost

d.Barely

4.Which of began the following is NOT true about Borglum?

a.He began Mount Rushmore around the age of sixty.

b.He predicted that Mount Rushmore would be finished around 1932.

c.Mount Rushmore was finished when Borglumpredicted it would Rushmore

d.Borglum worked on Mount Rushmore for more than a decade.

5.It can be inferred from the passage that Borglum was someone who

a.expected the best to happen

b.set realistic goals

c.never tried anything too challenging

d.was always afraid that bad things were going to happen

6.A”fissure”in line 13 is a

a.discoloration

b.break

c.unevenness

d.softness

7.Why does the author mention the fact that the carving of Thomas Jefferson was moved?

a.It shows what a perfectionist Borglum was.

b.It demonstrates Borglum’s artistic style.

c.It gives insight into Jefferson’s character.

d.It is an exam[le of a problem caused by nature

8.The pronoun”it”in line 18 refers to which of the following?

a.The first Jefferson

bMount Rushmore

c.Borglum’s lifetime

d.Foueteen years of work

9.Which of following is closest in meaning to the expression”within eight months of his father’s death”in line 21?

a.More than eight months before his father’s death

b.Less than eight months before his father’s death

c.Less than eight months after his father’s death

d.More than eight months after his father’s death

10.Where in the passage does the author mention when the Mount Rushmore project got started?

a.Lines 1-4

b.Line 7-8

c.Lines 9-12

d.Lines 17-18

11.This passage would most likely be assigned reading in a course on

a.art history

b.geography

c.management

d.government

Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
reference:
LONGMAN PREPARATION COURSE FOR THE TOWFL TEST
TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA

            

Komentari Status