Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Story

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL (READING )DAN JAWABANNYA

         Dolls,usually small and three-dimensioned figures resembling human beings,have been a part of human life since prehistoric times.Early dolls were probably made from materials such as clay,fur,rags,bone,or wood.Some of the exceptional dolls were made of ivory or wax.Dolls constructed of flat pieces of wood,painted with various designs and hair made of strings of clay or wooden beads,have often been found in Egyption children’s graves dating from 3000 to 2000 B.C. The presence of such dolls in the tombs suggests that they were cherished possessions as well as cult objects,like the shawabtis,or tomb figures buried with adults to serve them in the afterworld.Most ancient dolls that were found in children’s tombs were unpretentious and humble creations.Regardless of the materials,evidently,the main objective of making dolls was to produce a lifelike image.

        Some ancient dolls made as early as 600 B.C.had movable limbs and removable garments to make them resemble human beings.Beginning in the fifteenth century,doll manufactures in England,France,Holland,Italy and Germany began to produce dolls dressed in fashions typical of their respective locales.The more ornate ones were often used by rulers and courtiers as gifts.

        In the 1600’s there were several improvements in manufacturing.Dolls’ heads were fashioned of glazed stoneware;later,manufacturers used traganch(a gum derived from an Asian plant) and alabaster (a soft gypsum resembling marble).In 1636,a doll with glass eyes that moved was offered in Holland,and in 1675 another manufacturer created dolls that wore wigs of human hair.

        Until the eighteenth century,Germany remained the leading producer of dolls and toys.Early in that century,people discovered that soft leather could be treated to feel like human skin,and it could be used to cover a doll’s torso and limbs.In 1737,walking dolls were made in Paris.Events in the second half of the nineteenth century altered the course of the doll industry.In 1851,the Goodyear Rubber Company introduced vulcanized rubber dolls,and in 1860,the first baby doll that could sit upright was shown in Europe.Since then,dolls began to look,feel and move more like humans.

1.What is the main idea of the passage?

a.Materials used to create dols will determine the quality of the dolls.

b.European dolls are mostly decorated with dresses similar to local people.

c.German manufacturers are famous for their vulcanized rubber dolls.

d.Dolls have developed from primitive figures to realistic imitations of humans.

2.Which of the following questions does the author answer in the first paragraph?

a.Why do people create dolls?

b.When was the first doll made?

c.How were dolls constructed?

d.What do the children do with their dolls/

3.Where in the passage does the author describe the dolls made of flat pieces of wood?

a.Lines 4-7

b.Lines 7-9

c.Lines 9-10

d.Lines 10-11

4.Which of the following is not the reason mentioned in the passage for the dolls being found in children’s tombs in ancient Egypt?

a.Egyptians thought that dolls were significant in the children’s lives.

b.Egyptians appreciated dolls as their children’s belongings.

c.The children themselves created the dolls.

d.Egyptians believed that dolls could accompany the children after death.

5.The word”unpretentious”in line 10 can be replaced by…

a.natural

b.arrogant

c.inexpensive

d.poor

6.When did people start using dolls as gifts?

a.At the time of ancient Egypt

b.About 600 B.C.

c.In the beginning of the fifteenth century

d.When they were mass-produced

7.The word”ornate”in line 17 can be best replced by…..

a.cute

b.decorative

c.common

d.suitable

8.The word”ones”in line 17 refers to….

a.manufacturers

b.dolls

c.fashions

d.locales

9.The following terms are explained by the writer except….

a.”cult objects”(line 8)

b.”tragancth”(line 19)

c.”alabaster”(line 20)

d.”vulcanized rubber dolls”(line 28)

10.Which of the following would be the best title for the passage?

a.Ancient Dolls and Their Functions

b.Typical European Dolls in the Fifteenth Century

c.Materials Needed to Make Perfect Dolls

d.Development of Doll Making

11.With which of the following statements would the author be most likely to agree?

a.Dolls in the past were made for the rich.

b.In the fifteenth century,dolls fuctioned as decoration.

c.Technology used to create dolls improves from time to time

d.Dolls sre mostly used to symbolize the owners.


Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
reference:
LIA PREPARATION FOR THE TOEFL TEST

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA



Komentari Status