Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Story

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(READING) DAN PEMBAHASANNYA

         National parks are areas set aside by governments for three reasons.The first is to preserve natural landscapes,wild animals and their habitats.They are also set aside to conserve places of cultural,historical and scientific interest.The third is to provide places for recreation,and oppoptunities for education and inspiration for those who are concerned about nature and conservation.

        Since the beginning of the twentieth century,the number of national parks in the U.S.has expanded.In 1872 the Congress of the United States establised Yellowstone National Park as a public park for the benefit and enjoyment of the people.This was the world’s first national park and set a precedent for the preservation of scenic federal lands.In the 1890’s,more national park’s,two of which are Yellowstone and Yosemite, were establised .Others include Civil War battlefields and Mt. Ranier National Park.IN 1906,Congress passed the Antiquities Act to prevent vandalism at prehistoric sites in the Southwest and to authorize the president to establish national monuments on federal lands.In 1916,Congress created the National Park Service as a bureau of the Department of the Interior,for the purpose of providing a cohesive administration for the growing number of national parklands.In 1933,by executive order,63 national monuments and military sites were transferred to the  National Park Service from the Forest Service and the War Department.A major development occurred in 1961,when for the first time Congress authorized funds for the purchase of land for national parks.In 1974,the first national preserves were authorized for the protection of certain natural resources.During the 1970’s,as crowding in some national parks became a problem,the National Park Service established several national recreation areas in,or near,urban centers.In 1978 and 1980,extensive new areas in Alaska were added to the park system.

        The national park movement has achieved success since many people have realized that the environment is under threat due to rapid population growth.This rise has led to the distruction of wildlife habitats and pollution.If people continue contructing more and more buildings without creating new parklands,it is likely that the existing parks will be badly overcrowded.


1.What question is answered by paragraph one?

a.Are there places where wild animals are conserved?

b.How do people appreciate national parks?

c.Why do governments create national parks?

d.What do governments do to preserve parks?

2.The word”They”in line 2 refers to……..

a.national parks

b.governments

c.landscapes

d.habitats

3.What does the second paragraph mainly discuss?

a.The first national park in the U.S.

b.The role of national parks in the U.S.

c.Examples of national parks in the U.S.

d.The development of national parks in the U.S.

4.The word”precedent”in line 9 is closest in meaning to…..

a.model

b.theory

c.novelty

d.rule

5.The word”others”in line 11 refers to…..

a.people

b.lands

c.parks

d.Yellowstone and Yosemite

6.What was one of the reasons for Congress to pass the Antiquities Act?

a.To support the building of national monuments

b.To persuade people to set up more parks

c.To stop the damage of federal lands

d.To empower the president to punish outlaws

7.What is the third paragraph mainly about?

a.The beauty of the world park lands

b.The various kinds of park lands

c.The development of national parks

d.The threats to national parks

8.The following facts are mentioned in the passage ,except……..

a.people can go to national parks for relaxation

b.national parks were built initially to protect the environment

c.the number of national parks increased in the twentieth century

d.national parks in the U.S. were built primary for recreation

9.When did the Congress of the U.S. approve the buying of land for national parks?

a.In 1933

b.In 1961

c.In 1974

d.In 1980

10.The phrase”This rise”in lines 27 and 28 refersto the increase of…..

a.success of the national park movement

b.environmental threats

c.population of the U.S.

d.wildlife habitat destruction

11.What would be the best title for the passsage?

a.National Parks:the Development and the Threat

b.Famous National parks

c.The First National Park in the World

d.Yellowstone National Park in the World

d.Yellowstone National Park,the First U.S.National Park

12.The paragraph following the passage will most probably discuss….

a.the importance of national parks

b.the destruction of wildlife habitats

c.more effects of building construction

d.examples of obercrowded national parks

Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
rerefernce:
LIA PREPARATION COURSE FOR THE TOEFL TEST

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA



Komentari Status