Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Tes TOEFL Online

Melamar Kerja di BUMN

Mendaftar CPNS

Kelulusan S1, S2, & S3

Persyaratan Skripsi/Thesis

Story

TRIK JITU MENGERJAKAN SOALTOELF(READING) DAN JAWABANNJA

             Though Edmund Halley was most famous because  of his achievements as an astronomer,he was a scientist of diverse interests and great skill.In addition to studying the skies,Halley was also deeply interested in exploring the unknown  depths of the oceans.One of his lesser-known accomplishments that was quite remarkable was his design for a diving bell that facilitated exploration of the watery depths.

            The diving bell that Halley designed had a major advantage over the diving bells that were in use prior to his.Earlier diving bells could only make use of the air contained within the bell itself,so divers had to surface when the air inside the bell ran low.Halley’s bell was an improvement in that its design allowed for an additional supply of fresh air that enabled a crew of divers to remain underwater for several hours.

            The diving contraption that Halley designed was in the shape of a bell that measured three feet across the top and five feet across the bottom and could hold several divers comfortably;it was open at the bottom so that divers could swim in and out at will.The bell was built of wood,which was first heavily tarred to make it water repellent and was then covered with a half-ton sheet of lead to make the bell heavy enough bell to sink in water.The bell shape held air inside for the divers to breathe as the bell sank to the bottom.

            The air inside the bell was not the only source of air for the divers to breathe,anad it was this improvement that made Halley’s bell superior to its predecessors.In addition to the air already in the bell,air was also supplied to the divers from a lead barrel that was lowered to the ocean floor close to the bell itself.Air flowed through a leather pipe from the lead barrel on the ocean floor to the bell.The diver could breath the air from a position inside the bell,or he could move around outside the  bell wearing a diving suit that consisted of a lead bell-shaped helmet with a glass viewing window and a leather body suit,with a leather pipe carrying fresh air from the diving bell to the helmet.

1.The subject of the preceding passage was most likely Halley’s

a.childhood

b.work as an astronomer

c.many different interests

d.invention of the diving bell

2.Which of the following best expresses the subject of this passage?

a.Halley’s work as an astronomer

b.Halley’s many different interests

c.Halley’s invention of a contraption for diving

d.Halley’s experiences as a diver

3.Halley’s bell was better than its predecessors because it

a.was bigger

b.provided more air

c.weighed less

d.could rise more quickly

4.The expression”ran low”in line 8 is closest in meaning to

a.moved slowly

b.had been replenished

c.sank to the bottom

d.was almost exhausted

5.How long could divers stay underwater in Halley’s bell?

a.just a few seconds

b.Only a few minutes

c.For hours at a time

d.For days on end

6.It is NOT stated in the passage that Halley’s bell

a.was wider at the top than at the bottom

b.was made of tarred wood

c.was completely enclosed

d.could hold more than one diver

7.The expression”at will”in line 13 ould best be replaced by

a.in the future

b.as they wanted

c.with great speed

d.upside dowwn

8.It can be inferred from the passage that,were Halley’s bell not covered with lead,it would

a.float

b.get wet

c.trap the divers

d.suffocate the divers

9.Where in the passage does the author indicate how air traveled from the barrel to the bell?

a.Lines 8-10

b.Lines 11-13

c.Lines 17-18

d.Line 20

10.In which paragraph does the author describe the diving bells that preseded Halley’s?

a.In the first paragraph

b.In the second paragraph

c.In the third paragraph

d.In the last paragraph

11.This passage would most likely be assigned reading in a course on

a.astronomy

b.recreation

c.oceanography

d.physiology

Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOALTOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
reference:
LONGMAN PREPARATION COURSE FOR THE TOEFL TEST

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA


Komentari Status